top of page

OVER HØEKT

 

Waarom kiezen voor HØEKT?

Met HØEKT ceremonies streef ik naar een persoonlijk, liefdevol en uniek moment!

Uniek, vooral dat! Want geef toe, geen enkele huwelijksceremonie zou dezelfde mogen zijn!

Wie is Miek?

Ik ben Miek!

In augustus 2022 ben ik getrouwd na 20 jaar samen zijn en 2 kinderen van 11 en 13 jaar. Onze ceremonie wouden we persoonlijk, liefdevol, intiem en uniek. En dat was ze ook!

Ik schuimde het hele internet af naar voorbeelden van ceremonies, maar kwam al snel tot de conclusie dat we ons verhaal niet konden vertellen aan de hand van een template.

Het hoefde voor ons ook allemaal niet zo traditioneel, wij kozen bijvoorbeeld niet voor ringen en we wandelden als gezin samen naar voor, in plaats van enkel de bruid met haar vader.

Hoe wij het deden is natuurlijk geen gouden regel! Integendeel! Ieders ceremonie zou helemaal op maat van het koppel moeten zijn.

Want tenslotte is dat wel hetgene waar de hele dag om draait! 

Het is het ideale moment om mensen in de bloemetjes te zetten, stil te staan bij wat jullie als koppel zo sterk maakt en dankbaar zijn voor wie die dag samen met jullie wil en kan beleven.

En humor! Zo belangrijk! 

De perfecte ceremonie, is voor mij eentje met een lach en een traan, niet te traditioneel, maar met een klein HØEKT’je af!

Na onze trouwdag was de ceremonie hét gespreksonderwerp! Onze gasten waren vol lof, hadden nog nooit zo’n mooie ceremonie meegemaakt… Het mooiste compliment dat we konden krijgen!

Hoe is HØEKT ontstaan?

In oktober 2022 was het dan aan mij… een bevriend koppel ging trouwen en ik mocht samen met hen hun huwelijksceremonie voorbereiden en begeleiden.

‘Natuurlijk was ik niet helemaal aan mijn proefstuk toe, ik zou liegen als ik zei dat ik nog nooit voor een publiek sprak.

Als kind nam ik deel aan heel wat voordrachtwedstrijden en nu, als psychomotorisch therapeut, geef ik opleidingen in scholen, voor ouders en kinderdagverblijven. Dus babbelen, jup! Kan ik!’

Resultaat: terug heel enthousiaste reacties! HØEKT was gelanceerd…

 

Vanwaar de naam HØEKT?

HØEKT, je leest het zoals ‘hooked’. Een Engels woord om te zeggen dat je helemaal gek bent van iets of iemand! 

Geschreven als hoekt, want om een huwelijksceremonie persoonlijk te maken, zou er een klein hoekje af mogen zijn.

En de Ø? Da’s een Scandinavisch folieke, zomaar, omdat ik hooked ben aan de Scandinavische stijl ;).

 

Wat doet HØEKT?

Ik ben ceremoniespreker, dus ik help jullie om van jullie huwelijksceremonie een onvergetelijk, persoonlijk, liefdevol en uniek moment te maken!

We bereiden de ceremonie en de structuur ervan samen voor, ik schrijf voor jullie alles uit en begeleid jullie hele ceremonie op jullie grote dag!

Ik ben ook de sleutelfiguur tussen jullie en jullie vrienden en familie, of jullie gekozen band die de muziek verzorgt. 

Heeft HØEKT een vaste regio?

Neen, die heb ik niet! Ik verplaats me heel graag naar alle uithoeken! Spreek je over een ceremonie in het buitenland, dan neem je best eerst contact op om de mogelijkheden te bekijken.

Hoe gaat HØEKT te werk?

Heb je interesse om samen met HØEKT een onvergetelijke huwelijksceremonie in elkaar te steken voor jullie én voor jullie gasten?

Dan stuur je me eerst eenvoudig een mailtje met jullie trouwdatum, dan kan ik nakijken of het in mijn agenda past. (Wees op tijd!)

Zitten jullie graag eerst eens online samen? Dat kan!

Overtuigd? Dan gaan we samen aan de slag! Ik bezorg jullie op voorhand een paar vragen, waar jullie al eens over mogen nadenken. Met deze voorbereiding kunnen we ons eerste gesprek starten dat zal doorgaan bij mij thuis in Melsele. We zien elkaar in levende lijve, niet onbelangrijk en veel persoonlijker dan altijd online!

Dat eerste gesprek duurt het langste, ik trek er 2,5 uur voor uit! 

We overlopen de hele ceremonie, jullie wensen, wat zeker wel, wat niet? Hebben jullie een livebandje geboekt, of speel je gewoon muziek af? Op welke manier laat je de gasten de ceremonie meevolgen?… Ik noteer al heel wat tijdens dit gesprek, en maak ook een geluidsopname om alles achteraf nog te kunnen finetunen.

Jullie kiezen of jullie de uitgeschreven ceremonie waar ik thuis aan werkte willen nalezen of niet. De meesten kiezen voor dat laatste. Heerlijk wanneer mensen mij daarin volledig vertrouwen! En het is ook wel fijn om als koppel zelf verrast te worden…

Een paar weken voor jullie huwelijksdag, zitten we nog 1 keer kort (online) samen. Zijn er nog dingen die moeten besproken of aangepast worden? Dan doen we dat nog!

Natuurlijk ben ik tussendoor ook altijd bereikbaar… Want je weet hoe dat gaat… Ohja, dat nog, en misschien ook nog dat en… 

Tijdens het hele traject zullen we elkaar heel goed leren kennen! Het is dan ook een werk van lange adem. De enige manier om van jullie ceremonie de meest unieke ceremonie te maken! Op jullie trouwdag zelf zal ik een uurtje op voorhand aanwezig zijn. Klaar om van jullie belangrijkste moment van de dag zowel voor jullie als jullie gasten een onvergetelijk moment te maken!

Kan ik enkel voor een huwelijksceremonie bij HØEKT terecht?

Neen hoor! Ik kreeg al veel verschillende aanvragen. Heb je dus een spreker nodig om jouw evenement aan elkaar te praten, ben je op zoek naar een spreker voor een doopfeest, lentefeest,... Twijfel dan zeker niet mij te contacteren en te vragen naar een offerte op maat!

 

 

 

foto's: Sieglinde Wuyts - BEELDerig

bottom of page