top of page
miek_sammy-617.jpg

 

Waarom kiezen voor HØEKT?

Met HØEKT ceremonies streef ik naar een persoonlijk, liefdevol en uniek moment!

Uniek, vooral dat! Want geef toe, geen enkele (huwelijks)ceremonie zou dezelfde mogen zijn!

Vanwaar de naam HØEKT?

HØEKT, je leest het zoals ‘hooked’. Een Engels woord om te zeggen dat je helemaal gek bent van iets of iemand! 

Geschreven als hoekt, want om een (huwelijks)ceremonie persoonlijk te maken, zou er een klein hoekje af mogen zijn.

En de Ø? Da’s een Scandinavisch folieke, zomaar, omdat ik hooked ben aan de Scandinavische stijl ;).

 

Wat doet HØEKT?

Ik ben ceremoniespreker, dus ik help jullie om van jullie (huwelijks)ceremonie een onvergetelijk, persoonlijk, liefdevol en uniek moment te maken!

We bereiden de ceremonie en de structuur ervan samen voor, ik schrijf voor jullie alles uit en begeleid jullie hele ceremonie op de grote dag!

Ik ben ook de sleutelfiguur tussen jullie en jullie vrienden en familie,  jullie gekozen band die de muziek verzorgt, de zaal,...

Hoe is HØEKT ontstaan?

In augustus 2022 ben ik getrouwd na 20 jaar samen zijn en 2 kinderen van 11 en 13 jaar. Onze ceremonie wouden we persoonlijk, liefdevol, intiem en uniek. En dat was ze ook!

Ik schuimde het hele internet af naar voorbeelden van ceremonies, maar kwam al snel tot de conclusie dat we ons verhaal niet konden vertellen aan de hand van een template.

Het hoefde voor ons ook allemaal niet zo traditioneel, wij kozen bijvoorbeeld niet voor ringen en we wandelden als gezin samen naar voor, in plaats van enkel de bruid met haar vader.

Hoe wij het deden is natuurlijk geen gouden regel! Integendeel! Ieders ceremonie zou helemaal op maat van het koppel moeten zijn.

Want tenslotte is dat wel hetgene waar de hele dag om draait! 

Het is het ideale moment om mensen in de bloemetjes te zetten, stil te staan bij wat jullie als koppel zo sterk maakt en dankbaar zijn voor wie die dag samen met jullie wil en kan beleven.

En humor! Zo belangrijk! 

De perfecte ceremonie, is voor mij eentje met een lach en een traan, niet te traditioneel, maar met een klein HØEKT’je af!

Na onze trouwdag was de ceremonie hét gespreksonderwerp! Onze gasten waren vol lof, hadden nog nooit zo’n mooie ceremonie meegemaakt… Het mooiste compliment dat we konden krijgen!

In oktober 2022 was het dan aan mij… een bevriend koppel ging trouwen en ik mocht samen met hen hun huwelijksceremonie voorbereiden en begeleiden.

‘Natuurlijk was ik niet helemaal aan mijn proefstuk toe, ik zou liegen als ik zei dat ik nog nooit voor een publiek sprak.

Als kind nam ik deel aan heel wat voordrachtwedstrijden en nu, als psychomotorisch therapeut, geef ik opleidingen in scholen, voor ouders en kinderdagverblijven. Dus babbelen, jup! Kan ik!’

Resultaat: terug heel enthousiaste reacties! HØEKT was gelanceerd…

 

Hoelang duurt een HØEKT ceremonie?

Voor een huwelijksceremonie reken je gemiddeld 1u - 1,5u. Veel hangt ook af van het aantal sprekers, liedjes,... Ik waak er sowieso op dat de ceremonie absoluut niet zal beginnen vervelen!

Een ceremonie voor een lentefeest op doopfeest duurt gemiddeld 45 min tot een uur. Ook daar weer hangt het af van verschillende factoren en is het vooral mijn missie kinderen geboeid te laten zijn van het begin tot het einde.

Heeft HØEKT een vaste regio?

Neen, die heb ik niet! Ik verplaats me heel graag naar alle uithoeken! Spreek je over een ceremonie in het buitenland, dan neem je best eerst contact op om de mogelijkheden te bekijken.

Kan ik enkel voor een huwelijksceremonie bij HØEKT terecht?

Neen hoor! Omdat de vraag zo groot was werkte ik een formule uit voor doop -en lentefeesten. Kijk dus zeker eens op de pagina VIER JE KIND

Ook kan je Miek inhuren als spreker/host voor jouw evenement. Neem daarvoor vrijblijvend contact op om jullie vraag te bespreken.

Werd jouw vraag over HØEKT nog niet beantwoord? Stuur me dan zeker een mailtje!

 

 

 

OVER HØEKT

bottom of page